TOP25: ezek a legjobb falusi szálláshelyek Magyarországon

A nyaralás tervezésénél sokan vannak, akik nem a sokcsillagos luxusszállodákat, hanem inkább a (másképpen) hangulatos falusi szálláshelyeket választják. A Magyar Turizmus Zrt. összegyűjtötte Magyarország legjobb hangulatú falusi szálláshelyeit. A gyűjtésnél és válogatásnál figyelembe vették a szálláshely hangulatát, a szolgáltatások minőségét, és több turisztikai szakember javaslatait.Cikkünk végén mutatjuk a Pénzcentrum kedvenc falusi (tanyasi) szálláshelyét is!

(A sorrend nem jelent rangsort.) 

Csillagvirág Vendégház

Vértestolnán, a 2007-ben újjáépített parasztházban érdemes megszállni, ami hűen követi a múlt század elejei falusi házak hangulatát, de közben a mai kor kényelmét is megadja nekünk. Családbarát és akadálymentes, 4 napraforgós vendégház.

 

Megyeri vendégházak

Megyert, a legkisebb magyar falut Sümegtől 12 km-re, a Balaton-felvidék nyugati csücskében találjuk. A hat vendégház összesen 50 főt tud elszállásolni. A szobák hangulata, berendezése szépen ötvözi a trendi, fiatalos és autentikus népi elemeket, motívumokat, tárgyakat.

Káli Art Inn

A Káli-medencét sokan hívják Mini-Provance-nak, és ez a szálláshely pont erre játszik rá. És nagyon jól. Rusztikus mediterrán elemek keverednek a modern trendekkel, közben ügyesen becsempészi a magyar falusi hangulatot is. Mindezt varázslatos természeti környezetben.

Michael Gasthaus

Ez a városlődi szálláshely a százéves parasztházak minimalista vonalát követi, kiegészítve a mai igények szerinti összkomforttal, hangulatos verandával. Bútorait a faluban itt-ott még fellelhető rusztikus bútorokról másolták.

Villa Fiore

Ki aludt már malomban? A Villa Fiore egy több száz éves malomépület stílusosan felújítva, megfűszerezve egy kis mediterrán hangulattal, a Balatoni-borvidéken, Lesencetomajban. Csendes környezet, házias ételek, bio-fürdőtó, jacuzzi és végtelen nyugalom várja a vendégeket.

Sárffy Vendégház

Kisdörgicsén, a Sárffy család egykori uradalmi épületében alakították ki a szálláshelyet, ami kitűnően és ízlésesen ötvözi a régi idők falusi luxusát a maival. Minden igényt kielégítő kényelem, túraajánlatok, kerti medence is benne van az árban.

Pálos kúria

A régi építésű, de igényesen felújított, tornácos, nádtetős parasztkúria épületében vendégeskedni olyan, mintha egy gazdag parasztcsalád házába lépnénk. Szép, népies berendezés, összkomfortos szobák, hangulatos verandával, Kővágóörsön, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park délkeleti részén.

Cserépmadár és Csinyálóház

Összkomfortos veleméri szálláshely, amely egy új építésű, a régi román falusi templomokat idéző épületből és egy százéves, felújított parasztházból áll. A parasztház belső terei teljesen megőrizték a régi, falusi hangulatot. Berendezési tárgyait néprajzi múzeumok is megirigyelnék.

Oszter ház

Berendezésében a modernebb vonalat követi, de nem kevésbé hangulatos, falusi jellegű, négy napraforgós minősítésű szálláshely vár minket Kékkúton, a Káli-medence közepén. A rendezett kertben hatalmas diófák alatt, illatos levendulák között tölthetünk el néhány kellemes napot..hu

Tuba tanya

A Hortobágyi puszta szélén, Hajdúszoboszló és Nagyhegyes határában, akácfák árnyékában találjuk meg a Tuba tanyát. A valódi tanyasi hangulat mellé az Alföld hamísíthatatlan ízeit, saját kemencében készült ételeit kínálja a gazda.

Sóvirág vendégház

Hortobágyon, világörökségi helyszínen nyitott meg a Sóvirág vendégház 2012-ben. 6 db kétágyas szobája a főúri vadászházak hangulatát idézi. 15 férőhellyel, egész évben várja a vendégeket. Ideális kiindulópontja lehet a Puszta felfedezőkörútjának. Négy napraforgós szálláshely.

Dorottya udvar

Ez a százéves, kétszobás, felújított parasztház tökéletes hely a pihenésre. Szép fenyőbútorokkal, füves kerttel, tornáccal, kemencével, gyümölcsfákkal, kerti grillezővel és teljes komforttal várja vendégeit Tiszacsegén, a folyó közelében.

Sarlóspuszta Club Hotel

A szálloda Pest megye déli részén, a kiskunság kapujában fekszik. Többféle vendégház közül választhatunk: van nádfedeles parasztház, modern hotel és faház is. A hotel is sok programlehetőséget kínál, de a környék természeti értékeit is érdemes felfedezni.

Geszti vendégház

A kényelmes, családias, búbos kemencés, nádfedeles, összkomfortos parasztházak falusi hangulattal, egész évben nyitva állnak, Kunhegyesen. Az udvaron kerti kemence, nyársaló hely, lengőteke, játszótér és egy kisebb néprajzi múzeum várja a vendégeket.

Porovica Vendégház

Ez a négy napraforgós vendégház a csendes Almáskeresztúron található. A szálláshely egy kisházból és egy nagyházból áll, mindkettő ízlésesen berendezett, népies hangulatú, de modern szobákkal, gyerekbarát szolgáltatásokkal és dézsafürdővel várja vendégeit.ghaz.hu

Piroska Vendégház

Búbos kemence, régi bútorok, hagyományos tanyasi környezet, népi ételek jellemzik a Piroska vendégházat Székkutason, Orosháza mellett. Jól felszerelt konyha és fürdő adja a kényelmet, minden más autentikus tanyasi életérzést közvetít.

Szalmaház

Vidéki romantika vár Buzsákon (Fonyódtól délre), ahol a 8 fős, négy szobás vendégházban a hagyományos, és nagyon szép parasztbútorok között még igazi szalmaágy is található. A Szalmaháznak továbbá egy kényelmes társalgója, két fürdőszobája, egy téli és egy nyári konyhája is van.

Mizsei Lovastanya

Lajosmizse híres lovastanyája egy hatalmas komplexum, ahol mindent megtalálunk, ami lovakkal kapcsolatos a lovasbemutatótól a lovastáborig. Szállást takaros kis házikókban nyújtanak, amik a legaranyosabb falusi hangulatot varázsolják elénk, szép bútorokkal, díszekkel, verandákkal.

Homoki Lodge

Létezik felső kategóriás falusi szálláshely is. Ezen a ruzsai tanyán régi, nádfedeles épületegyüttest alakítottak butik hotellé. Minden megőrizte az autentikus vonásait, de mindenbe belekeverték a modern trendeket. Az összhang kiváló, a hangulat falusi, a minősítés négy napraforgó.

Hollóköves Vendégházak

Az UNESCO Világörökségi listáján is szereplő Hollókőn, az Ófaluban mi is beköltözhetünk egy igazi palóc parasztházikóba, ahol régi palóc berendezés, de modern kényelem vár minket. Innen kiindulva érdemes felfedezni a falut, a várat és a környéket.

Nomád hotel

Noszvaj északi részén találjuk ezt a kis paradicsomot, ahol luxus színvonalú jurtában és parancsnoki sátorban is aludhatunk, de van vendégház is, medence és rengeteg hely piknikezni, amihez finomságokkal teli kosarat is kapunk.

Flórián Pince és Vendégház

Villánykövesden, a pincesoron találjuk ezt a szintén négy napraforgós szálláshelyet. Gyönyörű házzal és kerttel, saját pincével (saját borral és pálinkával), modern, de rusztikus hangulatú belső terekkel, összkomforttal várják az utazókat. A Flórián pince remek kiindulópont a Villányi borvidék felfedezéséhez.

Catherine's Cottage

Catherine szőlőskerti házai a Vértes Nemzeti Park szélén álló saját szőlőskerttel, gyümölcsfákkal és levendulákkal övezett hagyományos és a rusztikus hangulatú, modern vendégházak. Mind a hat ház nagyon szépen van berendezve, ízlésesen ötvözik a mai trendeket a falusi hangulattal.ottages.hu

Kosbor panzió

A Kosbor panzió antik bútorait a tulajdonosok gyűjtötték össze, sok-sok év alatt. Szobáik a századfordulós polgári lakások hangulatát tükrözik, de a mai kor kényelmével és luxusával. A panziót Magyarszombatfán, az Őrségi Nemzeti Park szomszédságában találjuk, mesébe illő környezetben.

Patóhegyi Borházfalu

Öt, gyönyörűen felújított házból, egy pincéből és egy grillteraszból áll a Borházfalu, a festői Göcsej és Őrség lábánál. A házakat egy család újította fel és csinosítja a mai napig, ettől olyan őszinték, egyediek, de mégis ismerősek és barátságosak. Négy napraforgós szálláshely.

+ 1: a Pénzcentrum ajánlja

Páva Tanya

A Páva Tanya a békési tanyavilág szívében található, Békéscsaba és Gyula között félúton. A környék nyugalmát semmi sem zavarja, a legközelebbi tanyák is több száz méterre vannak.

A tanyán baromfiudvar, istálló, karám, sertésól, veteményes, gémeskút és két gazdasági épület is van. Az összkomfortos főépületben három vendégszoba áll a vendégek rendelkezésére - a hatalmas udvaron időnként még lakodalmakat is tartanak.

 

Forrás: penzcentrum.hu